marți, 11 octombrie 2016

Efectele benefice ale Portocalelor



Suculenta și dulce, renumita pentru concentrația sa de vitamina C, portocala este gustarea perfecta in orice ora din zi. Nu este de mirare că portocala  este una dintre cele mai populare fructe din lume.
Portocalele sunt în general disponibile atat iarna cat si vara si este pacat sa nu profitam de beneficiile lor miraculoase.




Probabil știți deja că portocalele sunt o excelenta sursa de vitamina C , dar nu știi exact cât de importanta este vitamina C ?

Pe masura ce imbatranim pielea sufera de atacuri ale radicalilor liberi. Procesul este similar ruginirii metalului dupa ce a stat la aer pentru mai mult timp. Continutul de antioxidanti si vitamina C care incetineste procesul de imbatranire si te fac sa arati mai tanar.

Vitamina C, este de asemenea, esențială pentru funcționarea corespunzătoare a unui sistem imunitar sănătos, este buna pentru prevenirea racelii.

 Tot vitamina C are efecte de protectie impotriva actiunii nocive a unor chimicale cancerigene cum sunt nitrozaminele.


Vei vedea ca daca le consumi din abundenta, vei scapa de febra, de durerile de cap specifice racelilor, eliminand, in acelasi timp, senzatia de vertij si astenia.


Un pahar de portocale consumat zilnic, previne formarea pietrelor la rinichi sau daca acestea sunt deja instalate, ajuta la ameliorarea acestora.

Daca ai suferit de litiaza biliara, medicii recomanda sa bei cel putin jumatate de litru de suc de portocale zilnic.

De asemenea, fiind un puternic catalizator al digestiei, portocala are un efect destul de puternic si in stimularea secretiilor gastro-intestinale, indigestia fiind, astfel, inlaturata.

Unul dintre efectele benefice ale portocalei este acela ca accelereaza tranzitul intestinal si stimuleaza activitatea enzimelor la nivelul intestinului, prevenind, in acest fel, constipatia.

Oamenii care au diabet nu pot absorbi glucoza deoarece celulele beta prezente in pancreas ori nu pot produce insulina ori celulele corpului nu pot raspunde la insulina. Portocalele sunt bogate in fibre si au un index glicemic ridicat ce le face o optiune buna pentru diabetici.

Datorita continutului bogat de acid folic natural, consumul regulat de portocale reduce aparitia aritmiei cardiace, a aterosclerozei şi a ischemiei cardiace.
Vitamine, vitamine, vitamine!!!

Trei sau patru portocale consumate zilnic, ofera organismului  o mare parte din vitaminele de care are nevoie.


Precautii in cazul tratamentului cu portocale


Trebuie sa fim foarte atenti daca trebuie sa urmam vreun tratament cu coaja de portocala pentru ca, de cele mai multe ori, acestea sunt tratate chimic pentru o mai buna conservare sau, pur si simplu, pentru colorarea lor.

In mod normal, substantele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase si lasa pe servetel urme rosiatic-portocalii, iar in ceea ce priveste substantele de conservare, urmele vor fi galbui-cenusii.

Contraindicatii

Daca suferi de reumatism, consumul de portocale nu este intocmai recomandat deoarece natura acida a sucului acestora poate sa accentueze simptomele artritei.



Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu