sâmbătă, 20 august 2016

Pepenele rosu




Pepenele rosu proaspat trebuie consumat asa cum este, fara a adauga alte ingrediente sau se poate taia cubulete si adauga la o salata de fructe.
Alte retete nutritive si delicioase care se pot prepara din pepeni sunt gemul, serbetul si sucul. In unele tari din Asia semintele sunt prajite si mancate ca o gustare.
Fructele taiate, in cazul in care sunt refrigerate, isi pastreaza aproape toti nutrientii timp de cel putin 6 zile.




Toatã lumea doreste ca salatele de fructe sa fie proaspete, colorate si delicioase, mai ales ca sunt foarte potrivite pentru a le adauga la orice masa sau desert.
Se considera ca fructele taiate se degradeaza rapid si astfel salata de fructe trebuie sa fie proaspat preparata pentru a arata bine. S-a constatat ca minima procesare a fructelor taiate, ambalarea si refrigerarea, nu afecteaza in mod semnificativ continutul nutritional, chiar si pana la 9 zile.
In termeni practici, aceasta inseamna ca se poate pregati un castron mare de salata de fructe in weekend, stoca in frigider, si savura toata saptamana, primind aproape toate beneficiile nutritive ale salatei de fructe proaspat pregatite.

Pepenii rosii sunt, probabil, cele mai bune fructe care combat caldura in timpul verii. Aceste fructe bogate in nutrienti sunt o alegere foarte buna pentru mese si gustari, mai ales atunci cand sunt combinate cu alte fructe si legume. Sucul lor este racoritor chiar daca afara mercurul termometrului atinge temperaturi foarte ridicate. 
Pepenele este un depozit de vitamine si minerale.

Acest fruct dulce de culoare rosie are un continut ridicat de apa si sucul sau este considerat ca o bautura energizanta in timpul verilor fierbinti. 




El previne instalarea unei stari de deshidratare avand un continut de apa de aproximativ 95 de procente. Pepenele rosu este practic o multivitamina, continand cantitati excelente de vitamina A, vitamina B6 si vitamina C si o serie de nutrienti vitali pentru sanatate. Vitamina A este importanta pentru vedere si deasemenea stimuleaza imunitatea prin intermediul limfocitelor si creste astfel rezistenta organismului la infectii. Vitamina C protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Pepenele rosu are un continut mai ridicat de licopen fata de alte fructe si legume.



Beneficiile pepenelui rosu


Datorita continutului ridicat de apa pepenii rosii au un efect diuretic excelent. 
Incercati o dieta cu pepene rosu timp de 2 saptamani. Prin aceasta dieta se realizeaza detoxifierea corpului. 
Pepenii rosii indeparteaza toxinele acumulate in organism. Acesta este motivul pentru pepenii rosii sunt buni la atenuarea si chiar vindecarea acneei. 
Aminoacizii si enzimele intaresc efectul detoxifiant. 


Pepenele rosu are un efect afrodiziac. El este foarte potrivit pentru o noapte fierbinte, romantica de vara. Recent, s-a constatat ca pepenii rosii au un efect Viagra asupra vietii sexuale a barbatilor.


- Previne astmul. Riscul de a te imbolnavi de astm este scazut la oamenii care consuma multi nutrieti precum cei din pepenele rosu. Unul dintre acestia este vitamina C care este din abundenta in acest fruct.

- Previne cancerul fiind o sursa excelenta de antioxidantul vitamina C si pepenele rosu poate ajuta la combaterea formarii de radicali liberi care cauzeaza cancerul. Licopenele, de exemplu, spun mai multe studii, sunt în legatura cu eliminarea riscului îmbolnavirii de cancer de prostata.



- Deoarece contine apa si fibre, pepenele rosu ajuta la prevenirea constipatiei si promoveaza sanatatea tractului digestiv.

- Pepenele rosu si sucul sau pot reduce durerile musculare date de contractiile tip „carcel“ ii imbunatateste timpul de refacere după exercitiile intensive ale sportivilor. 


- Pepenele rosu este fantastic pentru piele deoarece are vitamina A, un nutrient  necesar pentru producţia de sebum care pastreaza hidratarea parului. Vitamina A este necesara, de asemenea, pentru creşterea tututor tesuturilor umane, deci inclusiv al pielii si parului.


- O felie de pepene rosu poate inlocui un pahar de suc. Astfel ca putem renunta la sucurile nesanatoase pline de E-uri atunci cand avem posibilitatea de a consuma miezul dulce si zemos al acestui fruct. El este foarte bun în dietele pentru slabit, pentru ca poate fi mancat in orice cantitate fara sa se adauge nici un gram la greutate, dimpotriva scazand drastic kilogramele in plus.

- Este un adevarat detoxifiant atunci cand este folosit in cure de una sau două saptamani. Zilnic se consumă pepene rosu cel putin doua felii. Efectul excelent se obtine datorita continutului de apa care il recomanda in detoxifierea corpului.


- Atunci cand rinichii nu funcţionează bine, sunt probleme cu bila, sau probleme de constipatie ori boli de piele, atunci pepenele rosu este de un un real ajutor. Astfel, consumul zilnic de pepene rosu ajuta la atenuarea sau vindecarea acestor afecţiuni.





In concluzie:
Pepenele rosu poate fi un adevarat medicament impotriva diferitelor boli. Daca suferiti de probleme renale si biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipatie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni rosii poate atenua sau chiar vindeca aceste afectiuni.Veti deveni mai hidratati si mai sanatosi, in acelasi timp. 
Avand atatea calitati si ne ofereta atat de multe beneficii  cum am putea oare sa il ignoram? 

Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu