luni, 8 februarie 2016

Ingrijirea tenului - ieftin și sănătos


Ingrijirea tenului
Prima regulă pentru a avea un ten frumos, este demachierea zilnică.
Multe femei sar peste acest pas seara, lucru care face în timp ca tenul să se deterioreze ăi să arate bătrân prematur. Un secret neștiut de multă lume este ca ar fi bine să folosim substanțele pentru demachiere chiar și în zilele în care nu ne machiem. Astfel ne asigurăm că oferim o curățare profundă a tenului.

Putem să ne îngrijim tenul și cu bani puțini, sunt zeci de rețete care ne dă posibilitatea să  preparăm cele mai bune și sănătoase măști  faciale cu ingrediente pe care le găsim în bucătăria noastră.
Iată câteva măști faciale  pe care le poti prepara acasă

Masca faciala pentru hidratare și reintinerire 1:


O linguriță de miere de albine, o lingurita ulei de măsline și un gălbenuș de ou. Amestecăm ingredientele și cu o pensulă aplicăm un pe tenul proaspăt spălat și pe decolteu. Lăsăm 15-20 de minute  iar apoi clătim cu apă călduță.

Masca faciala pentru hidratare și reintinerire 2: 
Avem nevoie de un castravete proapăt pe care îl mixăm în blender. Pasta obținută o întindem pe față. Menținem masca timp de 15-20 minute iar apoi îndepărtăm clătind cu apa călduță.
Masca faciala pentru hidratare și reintinerire 3:
Miere și lapte pentru un ten formidabil de hidratat. Amestecam  o lingură de miere de albine cu 2 linguri de lapte și aplicăm pe tenul proaspat spălat. Lasăm să acționeze timp de 15-20 minute iar apoi clătim cu apă călduță.
Masca faciala pentru atenuarea ridurilor de expresie:
Ulei de măsline și ulei de santal, în combinație egala, câte 2 lingurițe din fiecare. Păstrăm într-un mic recipient și-l folosim în fiecare zi. Aplicăm pe ten și decolteu și lăsăm să acționze timp de 15 minute iar apoi clătim cu apă călduță.

Masca faciala pentru atenuarea cearcanelor.
Avem nevoie de ceai de albăstrele in pliculeț. Luam 2 pliculețe  si le scaldăm timp de 2 minute în apă caldă. Le scoatem si le aplicăm pe zona incercănată. Le mentinem 10 minute.

Masca cu albuș pentru pungile de sub ochi, riduri fine și pori mari.
Pentru a prepara masca cu albus este nevoie doar să întindem albus de ou crud în jurul ochilor și să-l lăsăm să acționeze timp de 15 minute. După aceea, clatim ochii cu apă caldă.

Masca cu ou și miere impotriva acneei.
Aceasta masca este dedicată in special femeilor cu tenul uscat și acneic. Amestecăm un ou întreg crud cu o linguriță de miere iar cu pasta obținută acoperim întreaga față. Lăsăm să actioneze 15 minute dupa care spălăm fața cu apă caldă. 

Masca cu ou și vin roșu
Vinul roșu, un antioxidant foarte puternic, în combinație cu albusul de ou creaza o mască de față incredibil de sanatoasă. Amestecăm albușul unui ou cu 3 linguri de vin roșu și cu o lingurita de miere, după care aplicăm pasta obținută pe față. Lăsăm să acționeze 20 de minute după clătim cu apă călduță. Această mască va șterge practic ridurile fine, va hidrata și vitaminiza pielea.

Masca din ulei de masline cu ceapa
Aceasta masca este destinată femeilor cu tenul uscat și are rolul de a lumina și hidrata pielea. Se compune din: o ceapă mică, 1 linguriță de ulei de măsline și una de miere. Ceapa trebuie coaptă, pasată, după care o amestecam cu  uleiul de masline și mierea. Aplicăm pe fața și lăsăm să actioneze 15 minute după care clătim cu apa călduță.
Aveti incredere in mastile naturale, optati pentru un ten frumos fara riduri.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu